Puerto Morelos: Cancuns ville side

Puerto Morelos er en avslappet fiskelandsby omtrent 36 km fra Cancun og er det mange vil kalle en bit av det virkelige Mexico. Selv om hotellene finnes også her, jobber byen og dens rundt 10 000 innbyggere hardt med å bevare sjarmen og historien. Dermed har de utarbeidet spesifikke retningslinjer for alle nybygg, slik at turistene og fastboende kan fortsette å nyte en bit av det ekte Mexico. Rent geografisk befinner Puerto Morelos seg i delstaten Quintana Roo, og byen regnes som det nordligste punktet i Riviera Maya, Mexicos store turistattraksjon. Ønsker du å reise til «La Joya del Caribe» (Karibias juvel), kan det være greit å vite at Cancun International Airport bare ligger en knapp halvtime unna. Der kan det være greit å leie bil, slik at det blir enkelt å komme seg rundt å besøke alt Cancuns ville side har å by på.

Økoreservat som byr på ekte eventyr

Puerto Morelos har status som økoreservat, noe som er godt nytt for den fantastiske naturen som omgir stedet både til lands og til vanns. Ikke minst er det godt nytt for alle som kommer for å besøke Cancuns ville side. Dette er nemlig stedet for utrolige dykkereventyr, der du kan møte haier og delfiner. Foretrekker du eventyr til lands kan du dra på sykkelturer utenom det vanlige. Liker du mer fart, arrangeres det også turer ut i naturen med moped.

Beskyttet korallrev i Puerto Morelos

500 meter fra den deilige, langgrunne stranden finner du nasjonalparken Arrecife de Puerto Morelos. Nasjonalparken beskytter et fantastisk korallrev og her kan du svømme sammen med skilpadder og nyte det vakre synet av tropisk fisk av alle slag. Garantert et minne som ikke vil falme! Å oppleve uberørt natur og dyreliv på denne måten gjør noe med kropp og sjel. Ikke bare er det gode minner å ta med seg tilbake til hverdagen, men det gjør også godt for en stakket stund å være en liten del av uberørt, vakker natur og dyreliv. Da kan man virkelig kjenne på roen og magien, som denne verden inneholder.

Deilige strender og slaraffenliv

Er man på ferie kan man ikke snorkle hele dagen. Når du vil slappe helt av, er det ikke noe bedre sted å gjøre det en på den langstrakte stranda med hvit, deilig sand. Det er nok med restauranter i nærheten og dermed ingen sjanse for at du må jobbe hardt for å tilfredsstille sulten. Her kan du nyte tilværelsen under en uendelig vidstrakt himmel og la solens varme stråler varme hele deg. Skulle du få lyst til å ta med deg en liten del av Puerto Morelos hjem, kan du stikke innom markedet og kjøpe med deg en hengekøye eller annet vakkert, meksikansk håndarbeid. Det blir også fine og unike julegaver til dem der hjemme!

Det er nok av hoteller å velge mellom, både litt utenfor byen, der det bygges opp store hotellkomplekser, og inne i byen, der du finner de mindre hotellene med rask tilgang på strand og hav. Eventyrene dine booker du med et av byråene som er spesialister innenfor de ulike felt. Da er du sikret en flott opplevelse, samtidig som du er garantert å ikke havne på helt ville veier. Det er alltid best å holde seg på den riktige siden av Cancuns ville side, Puerto Morelos!

Privacy Policy