Bryllup med indisk tema

Bryllupsdagen er en av de mest minneverdige dagene i livet. Men før selve dagen ligger det an til mange timer med planlegging. Alt fra rammen rundt dagen, til mat, taler, musikk, gjesteliste, invitasjoner og blomster samt mye mer. Planleggingen kan også være en hyggelig affære, spesielt om dere lager en god liste på forhånd med tidsfrister og ansvarsfordeling. Da vil dere være sikre på å komme i mål i god tid før den store dagen.

Tema for bryllupet

Mange av oss har lenge drømt om bryllupet og hvilket tema man skal ha for dagen. Noen blir inspirert av bryllup der de har deltatt som gjester, og selvsagt hentes det mye inspirasjon fra diverse bryllupsmagasiner. Uansett hva dere inspireres av, så er det en ting som kjennetegner de fleste vordende brudepar og det er ønsket om en unik og spesiell dag full av venner og familie. Et bryllup med indisk tema er derfor en utmerket ramme rundt en uforglemmelig dag. Inderne er eksperter i å lage vakre bryllupsfester som varer i mange dager. Her er hele familien, slekt og venner med for å feire brudeparet til langt på natt. Feiringen består av mange religiøse tradisjoner, vakre klær og stoffer, nydelige blomster, heftig musikk og velsmakende mat.

Et indisk bryllup

Dersom dere ønsker et bryllup med indisk tema er klærne noe av det første dere må tenke på. Indiske bryllupsklær er vakre, holdt i nydelige farger, med mye gull og mye smykker. Bruden har også vakre hennatatoveringer på hendene. For å få den rette stemningen er det viktig å tenke farger, og her er det som dere allerede skjønner mye gull, rødt og lilla. Fargene er dype og luksuriøse. Det er romantisk og lar tankene gli hen til hete, orientalske netter full av varme og lidenskap. Og det må jo være den perfekte starten på et ekteskap!

Indisk tema betyr overflod av blomster og god mat

Blomster er en av hovedingrediensene i et indisk bryllup. I et ekte indisk bryllup kommer brudgommen anstigende på en hvit hest, hvorfor ikke ta dette som utgangspunkt og dekorere bilen med vakre hvite blomster? Roseblader er også mye brukt samt friske blomster med deilig, søtlig duft. Gjestene kan også få en nydelig blomsterkrans rundt halsen som velkomsthilsen, da er man garantert å komme i den rette stemningen.

Mat er også et stort tema. Siden en indisk bryllupsfest varer lenge, er det en god ide å lage et stort bord med masse indiske retter. Dermed kan gjestene forsyne seg når de er sultne. Rettene er gjerne vegetariske og består dermed av velsmakende grønnsaker, dampende ris, varme nanbrød, og deilig indisk te. Utvalget av indisk mat er stort og gir dere alle muligheter til et matbord som passer selv den mest kresne gane. Styrken på krydderet bestemmer dere selv. Det lukter og smaker nydelig uansett.

Vakre tekstiler, gaver til gjestene og musikk hele natten

For at et bryllup med indisk tema skal leve opp til det indiske temaet kan det være lurt å tenke litt over hvordan lokalet der bryllupsfesten holdes skal se ut. For å få den rette, luksuriøse stemningen er det viktig å bruke en overflod av vakre tekstiler. Er bryllupet om sommeren kan et telt med fordel benyttes, dekorert med lag på lag med stoff i vakre, dype farger som rødt, gull og lilla. I stedet for stoler kan man bruke store puter. Varier mellom lette stoffer og tyngre stoffer i fløyel for å skape den rette stemningen. Alternativ kan bryllupet holdes på indisk restaurant. Et indisk bryllup er en fest med overflod, hvorfor ikke gi alle gjestene et minne om dagen i form av en luksuriøs gave? Denne gaven kan bestå av en liten, utskåret elefant, en buddha figur eller hva med deilig, indisk krydder? Det siste av mange ting dere ikke må glemme er musikken. Indisk musikk med trommer og eggende rytmer vil sette både brudeparet og gjestene i den rette, eksotiske stemningen. Et bryllup med indisk tema vil uten tvil gi både gjester og brudepar en uforglemmelig fest!

Privacy Policy